Danes je 07.09.2010 11:10:56
Časovni pas UTC + 1 |
| Avtor |
Sporočilo |
dalicindri
Pridružen/-a: 04.03.2010 19:29 Prispevkov: 2
|
Objavljeno: 04.03.2010 19:36:31 Naslov sporočila:
POZOR PREVARA NA SPLETNI STRANI :SINGIDUNUM !!! |
|
|
Spoštovani zbiralci - člani tega foruma!
Rad bi povedal ,da sem nekaj časa nazaj kupil na spletni strani :
http://www.singidunum-online.com/about/?meniID=2
Orden narodnega heroja izdelovalca IKOM Zagreb v škatli.
Z lastnikom spletne trgovine g.Rankom Mandićem sva bila dogovorjena ,da preko poznanega zbiralca in tudi člana tega foruma ,ki redno obiskuje Beograd narediva primopredajo tega ordena. Gospod naj bi ga prinesel v Slovenijo in bi naredila izmenjavo denar za orden saj sem si želel pred nakupom ta orden videti saj nisem hotel kupovati ˝mačka v žaklju˝.
Medtem sem slišal polemiko med slovenskimi zbiralci o dvomu pristnosti tega ordena ,saj naj bi iztopal od normalnega IKOMovega ONH po detajlih in teži.
Polemika:
http://www.wehrmacht-odlikovanja.com/forum/viewtopic.php?t=617
Vendar se nisem zmenil za govorice saj sem bil prepričan ,da bom lahko orden pred nakupom videl in če bi se izkazalo ,da z ordenom nekaj ni vredu bi ga lahko vrnil prodajalcu,tako vsaj potekajo zadeve v zbirateljskem svetu.
Danes pa doživim ŠOK !!!
G.Mandić mi je pisal dokaj ˝freh˝pismo v diplomatski noti ,da od zbiralca iz Slovenije ,ki naj bi prevzel orden zame ni dobil denarja in da se lahko od ordena poslovim,čeprav je bilo prvotno drugače dogovorjeno!
Zaključek :
Kot majhnemu otroku je vrjetno vsem zbiralcem jasna gesta tega dopisa, g.Mandič se je po vsej vrjetnosti v
ustrašil,da nekaj s tem ONH ni vredu in bom ugotovil ,da je ta orden narodnega heroja ponaredek ter je hotel prevaliti krivdo name ,saj nisem dal denarja v naprej čeprav tako prvotno ni bilo dogovorjeno.Povedal je tudi ,da ima že novega kupca zanj.
Da pa ne bo kdo mislil ,da pretiravam prilagam kopijo maila g.Mandiča.
Vsi zbiralci ,ki bilo kaj kopujete in sodelujete s tem prodajalcem se raje pred nakupom posvetujte z prijatelji zbiralci , saj se je g.Ranko Mandić s svojim načinom poslovanja pokazal kakšen prevarant je v resnici!
Lp Dalibor
kopija e-maila :
Singidunum Za meni
prikaz podrobnosti 14:27 (Pred 4 h)
Pavel je danas u Beogradu, ali NIJE doneo novac za orden koji ste poručili. Umesto toga, preneo je vašu poruku, a za koju se nismo dogovorili, da vam on donese orden, pa ako vam bude odgovarao, da ćete ga uzeti.
To svakako ne dolazi u obzir, jer ste vi taj orden poručili bez ikakvih uslovaljavanja. Da ste mi taj uslov saopštili, ja vam sasvim sigurno ne bih rezervisao taj orden, jer sam istovremeno imao nekoliko ponuda, a koje sam odbio, samo zato što ste se vi PRVI javili. Velika je šteta što je toliko dugo vremena prošlo, i na kraju se dogovor nije realizovao.
Ja za taj orden, kao što sam rekao, svakako imam drugog ozbiljnog kupca, i samo mi je sada žao što mu ga odmah nisam prodao, nego sam čekao na vas.
U svakom slučaju, ja nemam nikakve štete zbog vašeg odustajanja od kupovine jer novi kupac već čeka, osim uzalud izgubljenog vremena.
Lep pozdrav,
Ranko
2010/2/5 dalibor cindric <dalicindri>
|
|
|
Nazaj na vrh
|
|
 |
LUGER008

Pridružen/-a: 01.08.2009 14:17 Prispevkov: 70 Kraj: Soška dolina
|
Objavljeno: 07.08.2010 09:23:54 Naslov sporočila:
|
|
|
Zadeva je sicer že stara, a sem jo zagledal šele danes in bi rad podal svoje mnenje.
Tudi jaz sem kupoval na Singidunumu, in sicer orden za preko 500 eur. Z g. Rankom Mandićem sva se pošteno dogovorila. Poslal sem mu denar in on je poskrbel, da je orden čimprej prišel v Slovenijo brez dodatnih stroškov (poštnine).
Gre za zelo ugledno osebo (mislim da je celo častni predsednik srbskega numizmatičnega društva) in ne za prevaranta.
Moja izkušnja z njim je ZELO POZITIVNA.
|
|
|
Nazaj na vrh
|
|
 |
zupi

Pridružen/-a: 20.06.2008 15:40 Prispevkov: 173 Kraj: Maribor
|
Objavljeno: 07.08.2010 19:06:27 Naslov sporočila:
|
|
|
Jaz sem nabavil značko Beograjske policije za čelado iz obdobja 1970-1985 in pri nabavi nisem imel nikakršnih problemov.
|
|
|
Nazaj na vrh
|
|
 |
Speki

Pridružen/-a: 24.01.2007 09:05 Prispevkov: 389 Kraj: Center Sveta
|
Objavljeno: 08.08.2010 15:19:41 Naslov sporočila:
|
|
|
Poglejmo zadevo še z drugega zornega kota.Kurba, ki da vsem neglede na vero, raso in dolžino kemblna je še vedno samo ena navadna Kurba...
Tistim, ki pa ne da in za to ni opravičljivega ali pa neopravičljivega razloge je pa samo ena velika prasica.Seveda za vse, ki ga niso namočil...
No ja, je pa tako približno tudi med Dilerji in Zbiralci.
Dokler bomo drkal pač ne bomo pocrkal...
Lp
Speki
|
|
|
Nazaj na vrh
|
|
 |
zupi

Pridružen/-a: 20.06.2008 15:40 Prispevkov: 173 Kraj: Maribor
|
Objavljeno: 08.08.2010 17:26:25 Naslov sporočila:
|
|
Speki, mislim da takšen besednjak ne spada sem. Vsaj to je moje mišlenje.
Potrebno pa je slišati obe strani in ne sprejeti odločitev na podlagi izjave enega od obeh udeležencev. Ne zanima me kdo je kriv v tem primeru, ker sam nimam slabe izkušnje in me ni bilo zraven. To izjavo pa lahko vzame vsak forumaš zase, kakor hoče (pozitivno ali negativno).
LP
|
|
|
Nazaj na vrh
|
|
 |
apis01
Pridružen/-a: 10.08.2009 09:34 Prispevkov: 23
|
Objavljeno: 08.08.2010 17:40:39 Naslov sporočila:
|
|
|
 |
 |
Poglejmo zadevo še z drugega zornega kota.Kurba, ki da vsem neglede na vero, raso in dolžino kemblna je še vedno samo ena navadna Kurba...
Tistim, ki pa ne da in za to ni opravičljivega ali pa neopravičljivega razloge je pa samo ena velika prasica.Seveda za vse, ki ga niso namočil...
No ja, je pa tako približno tudi med Dilerji in Zbiralci.
Dokler bomo drkal pač ne bomo pocrkal...
Lp
Speki |
Pravzaprav Speki, ne razumen tega tvojega globoko filozofskega razmišljanja. Razen, da gre za drugi zorni kot.
Se pa popolnoma strinjam z Zupijem, ta forum je vsekakor na nekem nivoju in besednjak, ki ga uporabljaš Speki na ta forum ne sodi, ta forum namreč ni neka tretjerazredna zakotna vaška krčma.
|
|
|
Nazaj na vrh
|
|
 |
cillistadt

Pridružen/-a: 30.10.2008 22:00 Prispevkov: 42
|
Objavljeno: 08.08.2010 17:41:19 Naslov sporočila:
|
|
|
Ne vtikujem se rad v tuje posle vendar ,če se ne motim gre za ONH za katerega sem se zanimal tudi jaz , vendar je g.Mandić povedal da je orden prodan v rusijo in da ni več na voljo , sedaj vidim da je bil ponujen drugemu kupcu , kateremu ni bil dostavljen ,potem sem pa dobil obvestilo spet drugega kupca tega ordena prav tako iz slovenije in se dobro poznava kateri ga je dejansko kupil dva meseca po tem ,ko sem se jaz zanimal zanj in naj bi bil prodan v Rusijo!?!?
Že enkrat prej se mi je zgodilo ,da sem se zanimal za ONO ,ki se je prodajal na tej spletni strani in je tudi ta bil čudežno prodan v petih minutah !?!? Malo čudno vse skupaj, glede na to da poznam g.Mandića že kar nekaj časa tudi osebno ,srečujemo se na vseh večjih sejmih in smo lahko rečem v dobrih odnosih.
Je tukaj kaj drugega v ozadju !?
|
|
|
Nazaj na vrh
|
|
 |
LUGER008

Pridružen/-a: 01.08.2009 14:17 Prispevkov: 70 Kraj: Soška dolina
|
Objavljeno: 09.08.2010 16:32:28 Naslov sporočila:
|
|
|
 |
 |
Se pa popolnoma strinjam z Zupijem, ta forum je vsekakor na nekem nivoju in besednjak, ki ga uporabljaš Speki na ta forum ne sodi, ta forum namreč ni neka tretjerazredna zakotna vaška krčma. |
Tudi jaz se popolnoma strinjam, da tak besednjak na ta forum ne spada. Mislim, da bi moral tudi adnimistrator kaj poseči vmes, saj to odbija člane. Tudi sam sem bil včasih bolj aktiven, potem pa vse manj.
|
|
|
Nazaj na vrh
|
|
 |
|
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|
|
|
[ Čas: 0.2029s ][ Poizvedb: 9 (0.0561s) ][ GZIP vključen ] |
|