Falsifikati hrvatskih ručnih bombi koje prodaje JKRALJ4

OdgovorNapisal/-a chemical_ali » 15.08.2012 14:37:53

Pozdrav svim kolegama na slovenskom forumu. Nisam znao u koji podforum da stavim ovaj topik ali pošto sam zadnjih nekoliko dana nakon što sam reagirao na oglase člana foruma JKRALJ4 reagirao kad sam vidio da prodaje FALSIFIKATE hrvatskih ručnih bombi iz Domovinskog rata prozivan te vrijeđan od strane člana JKRALJ4, mislim da je došlo vrijeme da objasnim i fotografijama potkrijepim svoje tvrdnje.

Ne znam je li vam poznato, ali moje područje interesa su hrvatske ručne bombe iz Domovinskog rata i zadnjih 9 godina sustavno istražujem o njihovoj proizvodnji, prikupljam podatke i dokumentaciju iz tvornica koje su ih proizvodile i radim na knjizi o hrvatskim ručnim bombama iz Domovinskog rata. Kao osoba kojoj je to dugugodišnje područje interesa i istraživanja u kolekcionarstvu mislim da sam dovoljno kompetentan da ovdje iznesem neke tvrdnje nakon što sam ostao šokiran vidjevši da JKRALJ4 u svojim oglasima na ovom forumu prodaje prazne ručne bombe hrvatske proizvodnje kakve NIKAD u toj kombinaciji tijela i upaljača nisu postojala!! Dakle radi se o ORIGINAL tijelu kombiniranom s FALSIFICIRANIM i IZMIŠLJENIM upaljačem koji NIKAD NIJE POSTOJAO već je potpuno IMAGINARNI PLOD MAŠTE.

Krenimo redom, pošto ću svaku svoju tvrdnju potkrijepiti sa fotografijama originala uspoređenim s falsifikatima s fotografija JKRALJ4 člana, te ću ispod svake fotografije navesti činjenice vezane za bombu koja je na njima:

Evo prvo fotografije iz oglasa od člana JKRALJ4 gdje prodaje "šolsku ročnu bombu M92 hrvaške proizvodnje-redku":

FALSIFIKAT RB LIPOVICA OD ČLANA JKRALJ4:


Slika


Slika

ORIGINAL RB LIPOVICA U SVE 3 VERZIJE U KOJIMA JE RAĐENA:Slika

ČINJENICE O RUČNOJ BOMBI LIPOVICA I USPOREDBA S FALSIFIKATOM ČLANA JKRALJ4:

-Ova ručna bomba je proizvođena početkom 1991 godine u tvornici "Lipovica" u Popovači, a ne u tvornici "Tomo Vinković" u Bjelovaru kako navodi JKRALJ4
-Ova ručna bomba nikad nije imala nikakav službeni naziv jer nikad nije ušla u skladišta MORH-a niti je službeno prihvaćena u naoružanje HV-a već je dijeljena lokalnim postrojbama na području Kutine,Siska,Bjelovara i Osijeka
-Proizvodila se samo nekoliko mjeseci 1991 godine, i nije nikad dobila nikakav službeni naziv, stoga je još jednom jasno da se radi o LAŽI i IZMIŠLJOTINI kad joj se da naziv M 92 jer osim što nije službeno usvojena u naoružanje HV-a, također 1992 godine je proizvodnja ove bombe odavno prestala pa je to ponovno dokaz da taj naziv nikako nije mogla nositi
-Školska varijanta ove bombe NIKAD nije postojala jer je HV radila samo školske varijante ručnih bombi službeno usvojenih u naoružanje koje su kao takve i ulazile u centralno skladište MORH-a, ova bomba nije jedna od tih tako da je POTPUNA LAŽ i IZMIŠLJOTINA ova žuta oznaka na tijelu bombe koju prodaje JKRALJ4 kao i oznake na žutoj oznaci
-Ova bomba nikad nije farbana u nikakvu boju, rađena je od lijevanog aluminija, čija je površina u završnoj obradi pjeskarena tako da je maslinasta boja na tijelu bombe koju prodaje JKRALJ4 ponovno LAŽ i FALSIFIKAT,te kao takva PLOD MAŠTE koji nema veze sa stvarnošću
-Ova bomba je rađena u 3 varijante,prva varijanta je imala na tijelu navoj M20 i u njega ušarafljen čelični čep sa sporogorećim štapinom i detonatorskom kapsulom, druga varijanta je imala na tijelu lijevi,dakle obrnuti navoj M20x1,5 te je na nju postavljan udarni upaljač od aluminija hrvatske proizvodnje. Treća varijanta ove bombe je imala na tijelu urezan navoj M18 i na nju su postavljani vježbovni upaljači od vježbovne jugoslavenske ručne bombe M75 koji su bili kompletirani sa improviziranim detonatorom. Ti upaljači su dobiveni u većoj količini nakon pada vojarni bivše JNA i nakon preinake vježbovnog detonatora u bojevi, postavljani su na ove bombe. Dakle postaje jasno i da ovaj crni,standardni upaljač od M75 nije mogao ići na RB Lipovicu.

Informacije kao i prazne primjerke sam dobio od čovjeka koji je radio u Lipovici i svo vrijeme proizvodnje bio tamo. Stoga je nemoguće da RB Lipovica postoji u ovakvom izdanju u kojem je prodaje u oglasima JKRALJ4, radi se o original tijelu koje je netko obojao u IZMIŠLJENU BOJU,ofarbao na nju IZMIŠLJENE OZNAKE i stavio na nju upaljač od bojeve M75 kakav nikad nije postavljan na ove bombe.

Idemo dalje, sad ću postaviti slike ručne bombe RB 100 proizvedene u tvornici "MIV" koja je također rađena u 3 različite varijante:

ORIGINAL RUČNA BOMBA RB-100 U SVE 3 VERZIJE U KOJIMA JE RAĐENA:


Slika


Slika

FALSIFIKAT RUČNE BOMBE RB-100 ČLANA JKRALJ4-PRVA VARIJANTA:


Slika


Slika

FALSIFIKAT RUČNE BOMBE RB-100 ČLANA JKRALJ4-DRUGA VARIJANTA:

Ovoj varijanti svog falsifikata dao je IZMIŠLJENI naziv HR92 koji je potpuni
PLOD MAŠTESlika


Slika


Slika

ČINJENICE O RUČNOJ BOMBI RB-100 ORIGINAL VERZIJAMA I USPOREDBA S FALSIFIKATIMA ČLANA JKRALJ4:

-Ova ručna bomba je imala službeni naziv RB-100, a osim tog naziva u klasifikaciji MORH-a korišten je naziv RB ADAPTER, dakle naziv HR 92 kojeg JKRALJ4 koristi za drugu varijantu svog falsifikata ove bombe je POTPUNA LAŽ i ponovno IZMIŠLJOTINA
-Ova ručna bomba rađena je u 3 varijate,od čega su od samog tijela postojale 2 varijante( bez izbočenih oznaka proizvođača,godine i serije proizvodnje te sa navedenim oznakama izbočenim na željeznom lijevanom tijelu) te sa 3 varijante različitih udarnih upaljača. Sve 3 varijante upaljača su funkcionirale na istom principu osim prve koja je rađena da nakon postavljanja u plastičnu čašu i skidanja transportnog osigurača bude ispaljena s nastavka za AP M70 zvanog "Pijani ustaša". Nju možete vidjeti na prvoj slici original primjerka ove bombe,ona lijevo.
-Ova ručna bomba NIKAD nije laborirana s nijednim drugim upaljačem osim spomenute 3 vrste koje vidite na slikama originala koje sam postavio, tako da je jasno da je prva verzija falsifikata ove bombe koju prodaje JKRALJ4 zapravo originalno tijelo kompletirano s FALSIFICIRANIM i POTPUNO IZMIŠLJENIM,NEPOSTOJEĆIM upaljačem od mesinga koji ima nekakvu špagu provučenu kroz sredinu.
-Ova ručna bomba također nije imala nikad upaljač sa žlicom koji je JKRALJ4 postavio na drugu verziju falsifikata ove bombe koju prodaje. Naime takav upaljač s debljim donjim dijelom iznad navoja je rađen za jugoslavenske ručne bombe M50P3 i M52P3 te je kasnije kopiran u Hrvatskoj i s njim je laborirana isključivo jedna od varijanti ručne bombe BIM koja je na tijelu imala lijevi navoj kakav posjeduje ovaj upaljač, na RB-100 ovakav upaljač nikad nije postavljan
-Osim što je druga varijanta falsifikata RB-100 koju pod original prodaje JKRALJ4 kompletirana s lažnim upaljačem, na tom upaljaču su očito prebrisane originalne oznake godine i serije laboracije bivše JNA te je netko crnom tintom napisao POTPUNO FALSIFICIRANE I IZMIŠLJENE OZNAKE kakve NIKAD NISU POSTOJALE . To možete vidjeti na drugoj slici druge varijante falsifikata ove bombe koju nudi JKRALJ4 postavljene iznad u mom topiku.
-Ova ručna bomba RB-100 je u originalu bila isključivo emajlirana crnom bojom,nikad nije rađena u mat varijanti farbanja, tako da je druga varijanta falsifikata ove bombe koju nudi JKRALJ4 i u tom segmentu IZMIŠLJOTINA i DOKAZANI FALSIFIKAT

Također sam informacije prikupio od ljudi koji su radili u MIV-u tokom rata,te od nekoliko skladištara MORH-a te iza svega navedenog stojim.

Dakle rezime svega je da član ovog foruma JKRALJ4 vama u oglasima nudi ORIGINAL tijela hrvatskih ručnih bombi kompletiranih s FALSIFICIRANIM, LAŽNIM i POTPUNO IZMIŠLJENIM VERZIJAMA UPALJAČA koje NIKAD nisu kao takve postojale, već su PLOD NEČIJE MAŠTE. Također daje im IZMIŠLJENE FALSIFICIRANE NAZIVE te neke od njih (Lipovicu) farba u IZMIŠLJENU BOJU s IZMIŠLJENIM, POTPUNO IMAGINARNIM oznakama.

Igrom slučaja nedavno sam došao u kontakt s osobom iz Bjelovara, koji je njegov izvor od kojeg je kupio spomenute prazne bombe koje nudi ovdje u falsificiranim završnim varijantama. Taj prodavač od kojeg je JKRALJ4 nabavio tijela za ove bombe se zove Jozo i na linku ispod možete vidjeti na hrvatskom internet oglasniku www.njuskalo.hr jedan od njegovih oglasa:

http://www.njuskalo.hr/militarija/rep-m ... as-5728630

Kontaktirao sam čovjeka i objasnio mu situaciju te sam mu spomenuo da pišem knjigu o hrvatskim ručnim bombama iz Domovinskog rata, te smo tako došli na temu JKRALJ4 tj Dragana za kojeg mi je rekao da je bio kod njega i kupio veću količinu tih praznih tijela hrvatskih ručnih bombi za cijenu od 50 kuna po komadu ( 6.5 eura po komadu). Spomenuo sam mu da sam vidio na ovom forumu kako JKRALJ4 prodaje falsifikate hrvatskih ručnih bombi,zapravo original tijela koja je kupio kod njega kompletirane s falsifikatima i izmišljotinama upaljača kakve nikad nisu postojale, na što mi je taj prodavač, tj Jozo rekao da ne zna o tom šta JKRALJ4 prodaje, da samo zna da mu je on prodao metalna tijela prazna bez upaljača na njima. Mislim da to dovoljno govori. Ne volim nikoga optuživati bez činjenica, stoga sam objavio ovaj topik u kojem navodim činjenice jer mi se gadi kad vidim kako netko iskorištava neznanje vas, kolega kolekcionara iz Slovenije i vaše nepoznavanje tipova hrvatskih ručnih bombi i tako vam uvaljuje izmišljotine,falsifikate koji nemaju veze s original verzijama tih bombi pod originale. Bez obzira što ste u drugoj državi, internet nas spaja kao i ovaj hobi, stoga sam osjetio dužnost iz kolekcionarske i ljudske solidarnosti prema vama kolegama iz Slovenije s ovog foruma objaviti ovo i ukazati vam jer ne želim da netko vas vara i zarađuje na vama prodajući vam nešto što je samo dijelom original a kompletirano kao falsifikat i izmišljotina. Hvala i za sva pitanja i dvojbe oko identifikacije neke hrvatske ručne bombe iz Domovinskog rata možete računati na mene, tu sam da vam pomognem svojim znanjem. I ispričavam se na svom nepoznavanju slovenskog jezika, ovo sam napisao na hrvatskom i nadam se da ćemo se razumjeti.
chemical_ali
 
Prispevkov: 24
Pridružen: 26.05.2008 22:30:38

OdgovorNapisal/-a 10MOTB » 15.08.2012 18:53:51

Kemijski hvala za razlago malo poznanih stvari...
10MOTB
 
Prispevkov: 789
Pridružen: 04.05.2007 07:20:13

OdgovorNapisal/-a STG44 » 15.08.2012 19:22:06

Te "falsifikate" delajo ravno pri vas na Hrvaškem in prodajajo kot ORIGINAL preko raznih spletnih strani in na sejmih. Prosim, da nehaš blatit uporabnika jkralj4 saj je sam konkreten zbiratelj in pošten. Če ti pa ni prav pojdi pa na kakšen drug forum.
STG44
 
Prispevkov: 759
Pridružen: 21.03.2011 19:12:07

OdgovorNapisal/-a chemical_ali » 15.08.2012 23:19:07

STG44 napisal/-a:Te "falsifikate" delajo ravno pri vas na Hrvaškem in prodajajo kot ORIGINAL preko raznih spletnih strani in na sejmih. Prosim, da nehaš blatit uporabnika jkralj4 saj je sam konkreten zbiratelj in pošten. Če ti pa ni prav pojdi pa na kakšen drug forum.

Čovjek od kojeg je kupio TIJELA ovih praznih bombi, i čije sam ime kao i link na njegov oglas sa hrvatske stranice www.njuskalo.hr naveo u svom topiku je rekao da je jkralju4 prodao SAMA PRAZNA TIJELA bez upaljača, također rekao mi je i da mu je prodao prazno aluminijsko TIJELO ručne bombe Lipovica koje je bilo NEOFARBANO, dakle bez one izmišljene maslinaste boje i bez one žute trake sa IZMIŠLJENIM OZNAKAMA kad ju je on prodao jkralju4.

Sve sam argumentirao i mislim da je sad svima jasno da ako je jkralj4 kupio te bombe od Joze iz Bjelovara kao PRAZNA TIJELA BEZ UPALJAČA, a ovdje ih prodao SA IZMIŠLJENIM UPALJAČIMA da su onda ti falsifikati jedino njegovo djelo i ničije drugo. Možeš branit prijatelja ovdje, što očito i radiš, ali činjenice govore same za sebe. Ja ne prosipam prazne optužbe već sam sve potkrijepio imenom i linkom na oglas prodavača od kojeg je to nabavio, te napisao ono što mi je prodavač rekao kakve su bile bombe kad mu ih je prodao. Pametnom je to dovoljno da izvede zaključak. A u Hrvatskoj na nijednom sajmu se nisu prodavale prazne ručne bombe hrvatske proizvodnje, a još manje ti stoji tvrdnja da se krivotvore u Hrvatskoj. Jkralj4 ih je kupio od prodavača s njuskala.hr u Bjelovaru bez upaljača i sad su magično dobile neke falsifikate i nepostojeće upaljača i s tim upaljačima ih prodaje. Jasno je onda tko je falsificirao i izmislio nazive i upaljače i takve ih prodavao ovdje na ovom forumu.

Iznesi dokaze za svoje tvrdnje, ali nemaš dokaza jer samo braniš prijatelja i spreman si okriviti sve ostale da ga obraniš. Žao mi je što ovakvi ljudi čine dio kolekcionarskog svijeta i ne iznenađuje me što polude kad ih raskrinkaš kao što sam ja ovdje napravio.

Završavam raspravu, sve dokaze i činjenice sam iznio i svak pametan nek izvede zaključak za sebe. Hvala
chemical_ali
 
Prispevkov: 24
Pridružen: 26.05.2008 22:30:38

OdgovorNapisal/-a Bajonet15 » 16.08.2012 09:37:42

Sicer off topic a tako kot delajo po tujih forumih, bi lahko pisali tudi tujci v čimbolj berljivem Slovenskem jeziku, pa probite pisat po wafu in ostalih forumih v slovenščini...a se je razpaslo da skoraj ni več pravil!
Bajonet15
 
Prispevkov: 547
Pridružen: 25.01.2007 08:30:10
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a Freak1 » 16.08.2012 11:04:56

Res offtopic ja, z dejstvom, da je večina tujih forumov angleških in ima večina svetovnega prebivalstva angleščino že v osnovni šoli ali pa samo z opazovanjem svoje okolice potegne tistih nekaj fraz za sporazumevanje, tako, da tudi, če prideš na ne-angleški forum in napišeš post v angleščini boš dobil odgovor.

Slovenščina pa ni tako razširjen jezik, tako kot ni število zbiralcev primerljivo z wafom, zato raje vidim, da ostali pišejo v svojem jeziku(hrvaški/srbski) ali pa v angleščini, ker je lažje brati in razumeti, kot pa v nekih čudnih poskusih slovenščine, ki smo ji že bili priča..

Zato ta primerjava ni ravno na mestu, sploh ob dejstvu, da obstaja dosti Slovencev, ki s težavo zapisujejo svoj lastni jezik.


Kar se pa same teme tiče ne vidim nobenega problema v argumentiranem dokazovanju napake, ki te lahko v našem "fohu" večkrat stane dosti denarja.
Freak1
 
Prispevkov: 701
Pridružen: 25.01.2007 13:40:34

OdgovorNapisal/-a Bajonet15 » 16.08.2012 11:12:58

Če se ne more en potrudit napisat v Slovenskem jeziku zakaj so potem nevem kakšni pogledi ko se piše kaj v narečju....najbolje da postane forum brez pravil pa se dela kar se če....zanimivih prispevov z meseci itak izginja...
Bajonet15
 
Prispevkov: 547
Pridružen: 25.01.2007 08:30:10
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a akaj » 16.08.2012 12:08:45

Ja prvi strokovnjak po dolgem času da ima kaj za povedat in nas vse podučit pa ga ti bajonet15 takoj nekaj pljuješ. Naj vsak napiše v čemer hoče tudi če na WAF-u napišeš kaj v sloveščini in če je to pametno in argumentirano se bodo vsi potrudili in prebrali.
akaj
 
Prispevkov: 1123
Pridružen: 30.01.2007 13:54:59

OdgovorNapisal/-a cibo » 16.08.2012 12:23:48

Bajonet idi malo čitaj poste naših članov in boš najdel en kup "kundakov čaur,šinjelov" in sličnega.Sedaj ko pa je človek z argumenti zavezal jezike pa skačete na pisanje v njegovem jeziku,me to ne spominja na nekaj?
Kolega ti samo piši ima nas tu puno koji te razumemo! Pa naj mi sedaj kdo kaj reče.
Pa še to,zakaj zdaj z neko debato o jeziku pisanja bežimo od bistva-rdeče niti teme? Dobro nas ja politika naučila.
Če je to res kar trdi kolega iz hrvaške,potem je kolega res zavajal kupce,če pa to ni res pa naj ga prosim "napadeni" demantira, z argumenti ,kot jih je predložil kolega iz hrvaške.
cibo
 
Prispevkov: 659
Pridružen: 21.06.2009 09:04:43

OdgovorNapisal/-a Valuk » 29.08.2012 16:26:48

Hvala za prispevek, hrvascine sicer ne obvladam, vendar z malo truda sem uspel razumeti kar je bilo napisano bolje kot ce bi prebiral kaksen prispevek v "slovenscini".
Valuk
Site Admin
 
Prispevkov: 2159
Pridružen: 18.01.2007 22:50:44

..

OdgovorNapisal/-a vilis » 29.08.2012 18:59:22

Se kar da razumet z malo truda tud kaj v hrvascini, je dokaj podoben jezik :roll: Za bombe pa predvidevam da so FEJK!? Lepo, lepo....
vilis
 
Prispevkov: 949
Pridružen: 23.07.2010 11:56:45

falsifikati hrvaških ročnih bomb.

OdgovorNapisal/-a janes5 » 29.08.2012 19:39:54

Jaz pa mislim,da so hrvati v vojni uporabljali vse kar so dobili oz kar jim je prišlo v roke TUDI MADE IN HOME IZDELKE SAMO DA JE POKALO in prav tako zdaj prodajajo samo da dobijo kak dinar.Kar se pa tiče tvojega prispevka je pa zelo dobrodošel za nas nepoznavalce,če bi se pa potrudil po Slovensko bi ti pa čestital saj je prav toliko Slovenščina podobna Hrvaškemu kot obratno.toliko za vse ki se trudimo. :wink:
pa lepo pozdravljeni,janez.
janes5
 
Prispevkov: 275
Pridružen: 26.10.2007 11:59:23

OdgovorNapisal/-a Valter » 30.08.2012 08:41:10

Tudi jaz poznam Kralja in lahko rečem, da je v redu človek, ampak vsak se lahko zmoti. Alija ne poznam, je pa napisal zelo tehten prispevek (po dolgem času nekaj, kar ni oglas), ki ga nihče ni izpodbil z nobenim argumentom. Tudi Kralj ni povedal svoje plati zgodbe o teh bombah in Jozu iz Bjelovarja. Kaj se je zares zgodilo, ne vem, ker me ni bilo zraven. :roll:

Glede jezika pa - tisti, ki mislite, da se je treba samo malo potruditi, napišite članek v hrvaščini ali srbščini (pravilni, ne fužinščini) ali makedonščini. Saj so podobni jeziki, ane? Razlika je v pasivnem bralnem razumevanju in aktivnem govorjenju ali pisanju v tujem jeziku. In kdor misli vsaj za silo resno zbirati militarije s področij bivše Juge, se bo moral naučiti jezika. Če pa res ne razumete, vzemite google prevajalnik ali slovar.


Ali, HVALA za odličan članak! Ti samo piši na hrvatskom, razumjet ćemo. Barem onaj, kojeg ova tematika u istinu interesuje.
Valter
 
Prispevkov: 1318
Pridružen: 22.02.2007 13:49:38

..

OdgovorNapisal/-a vilis » 30.08.2012 09:50:00

Makedonscina pa ni glih podobna hrvascini!-Mogoce v Fuzinah...
vilis
 
Prispevkov: 949
Pridružen: 23.07.2010 11:56:45

OdgovorNapisal/-a nemecek » 30.08.2012 21:07:09

Kdor ne razume, pa naj očeta vpreša za prevod 8)
nemecek
 
Prispevkov: 463
Pridružen: 06.02.2007 03:08:44

OdgovorNapisal/-a ares » 26.09.2012 00:16:40

Zanimiva študija Chemical Alija.Kolikor poznam Jkralja ni noben lump,možno pa je,da prodaja v dobri veri.Sam imam samo dobre izkušnje z njim.Opazka Bajonet15,pa izgleda bolj kot parodija,glede na njegovo slovnico in tujke.
ares
 
Prispevkov: 689
Pridružen: 10.11.2007 12:39:32

OdgovorNapisal/-a zupi » 05.11.2012 13:12:15

Chemical_alia, vsaka čast na obširni razlagi. Žal pa ne drži vse tako kajti sam sem bil priča na Hrvaškem, da se prodajajo stvari katere ne sodijo v skupni izdelek. Veliko ljudi prodaja to in ono in kje je garancija da Jozo ni prodal stvari, kot jih je Jkralj prodajal naprej......Kolikor pa sem zasledil je Jkralj ob razlagi ponujene stvari (bombe) priložil tudi fotografijo. Če nekdo kupuje stvar, se pač naj sam prepriča kaj kupuje ne da verjame prodajalcu, kateri je lahko bil že prej zaveden, ko je nabavljal stvari......Malo v razmislek, da se te stvari z vroćo krvjo ne bodo pregrele....
zupi
 
Prispevkov: 451
Pridružen: 20.06.2008 15:40:57
Kraj: Maribor

..........

OdgovorNapisal/-a vilis » 06.11.2012 09:29:28

Tud prodajalec ma neko odgovornost kaj prodaja, ne samo kupec, ker nekatere stvari se ne vidi na sliki...Par slik za primer...
Slika

Slika

Slika
Ta sarzer sm kupil od jkralj4, mislm da dodatna razlaga ni potrebna-se vidi na slikah! Sicer sm mu poslal sporocilo da to ni to in mi ga je BREZ KOMPLIKACIJ zamenjal za drugega, takega kot treba, ampak....lahko bi se izognili temu :!: Ne verjamem da je spregledal da je sestavljen iz ene 3 razlicnih
vilis
 
Prispevkov: 949
Pridružen: 23.07.2010 11:56:45

Re: ..........

OdgovorNapisal/-a luka » 27.11.2012 12:16:02

vilis napisal/-a:Tud prodajalec ma neko odgovornost kaj prodaja, ne samo kupec, ker nekatere stvari se ne vidi na sliki...Par slik za primer...
Slika

Slika

Slika
Ta sarzer sm kupil od jkralj4, mislm da dodatna razlaga ni potrebna-se vidi na slikah! Sicer sm mu poslal sporocilo da to ni to in mi ga je BREZ KOMPLIKACIJ zamenjal za drugega, takega kot treba, ampak....lahko bi se izognili temu :!: Ne verjamem da je spregledal da je sestavljen iz ene 3 razlicnih


in kje je pol problem če ti ga je brez komplikacij zamenjal za drugega?
luka
 
Prispevkov: 180
Pridružen: 10.02.2007 21:00:42
Kraj: Zagorje ob Savi

..........

OdgovorNapisal/-a vilis » 27.11.2012 12:33:55

:roll: Ne vem, kaj pa ti mislis??? Pa kupi ti od mene neko sranje pa ti ga bom zamenjal, pa bos sel parkrat na posto brezveze,itd
vilis
 
Prispevkov: 949
Pridružen: 23.07.2010 11:56:45

OdgovorNapisal/-a luka » 27.11.2012 13:39:58

ja in? pač si šel 2x na pošto? če bi bil jkralj "baraba" bi te kamot po domače rečeno odjebal in reku da si kupil stvar z slike, kajti kokr vem majo vsi njegovi oglasi sliko. Tudi sam sm meu nekaj podobnega že pred leti, povedal sem mu in je v najkrajšem možnem času (par dni) uredil stvari tako kot se gre.
luka
 
Prispevkov: 180
Pridružen: 10.02.2007 21:00:42
Kraj: Zagorje ob Savi

..........

OdgovorNapisal/-a vilis » 27.11.2012 13:48:05

Nekak se mi zdi da mate nekateri polne omare tistih bomb od Joze iz Bjelovara :lol: Ne vem, ga ne poznam osebno ampak s tistim nagovarjanjem glede bajoneta-da mu MORAM prodat vse na sliki sm si ustvaril dolocen vtis.... Pa se enkrat, za tiste malenkost pocasne v glavi: NA SLIKAH SE NE VIDI VSEGA-recimo prinasalo nabojev, itd :!:
vilis
 
Prispevkov: 949
Pridružen: 23.07.2010 11:56:45

OdgovorNapisal/-a PREKMUREC » 27.11.2012 14:57:10

če se da pozabit na pas za glissenti, se da pozabit ali spregledat tudi kaj drugega... :roll:
PREKMUREC
 
Prispevkov: 552
Pridružen: 04.12.2010 20:58:12
Kraj: prekmurje

..........

OdgovorNapisal/-a vilis » 27.11.2012 15:50:28

Lahko to malo razlozis? Sicer je pa razlika med pozabit, spregledat in "spregledat"! Pa ce ze gremo v detalje, naj omenim da mi sarzerjev ni zamenjal glih BREZ KOMPLIKACIJ ampak je blo kar malo prerekanja da kaj bi jst sploh rad za 50 Eur, da taki sarzerji so tud po 100 EUR,itd Mislim da mam se shranjena sporocila, ce bi se ze kdo rad kaj naganjal :roll:
vilis
 
Prispevkov: 949
Pridružen: 23.07.2010 11:56:45

OdgovorNapisal/-a blastedmind » 27.11.2012 16:51:15

Poznam Dragana, vredu prodajalec kot zbiralec, tukaj si brezveze blatil, saj si napisal v svojem prispevku z dne 6.11.,da ti je BREZ KOMPLIKACIJ zamenjal...normalno da se te je pa pol mal privoščil v oglasih, če pa kljub korektnemu odnosu tako napišeš.
blastedmind
 
Prispevkov: 798
Pridružen: 04.05.2007 17:18:09

Re: ..........

OdgovorNapisal/-a vilis » 27.11.2012 17:20:29

vilis napisal/-a:Lahko to malo razlozis? Sicer je pa razlika med pozabit, spregledat in "spregledat"! Pa ce ze gremo v detalje, naj omenim da mi sarzerjev ni zamenjal glih BREZ KOMPLIKACIJ ampak je blo kar malo prerekanja da kaj bi jst sploh rad za 50 Eur, da taki sarzerji so tud po 100 EUR,itd Mislim da mam se shranjena sporocila, ce bi se ze kdo rad kaj naganjal :roll:
Dej si ti se enkrat preberi kak zgleda brez komplikacij. Nism nc reku da ni uredu, mislim pa da obcasno malo proba sreco. Glede tistga bajoneta si je pa privoscil SEBE, vsak polpismen prvosolcek bi pokapiral za kaj gre! Pa ponujal mi je eno "zelo redko" deko pistolo v zamenjavo za 2 sarzerja in polnilc od MP40, pa se je izkazalo da gre za Madzarsko kopijo Makarova-sluzbeno Madzarsko pistolo ki jih je ko listja, na eGunu po 90 EUR, ko ze tako radi ocenjujete stvari glede na cene na eGunu....
vilis
 
Prispevkov: 949
Pridružen: 23.07.2010 11:56:45

OdgovorNapisal/-a luka » 27.11.2012 18:22:29

vilis.... :lol: škoda besed zate
luka
 
Prispevkov: 180
Pridružen: 10.02.2007 21:00:42
Kraj: Zagorje ob Savi

..........

OdgovorNapisal/-a vilis » 27.11.2012 18:35:30

Ja pol bi ti pa predlagal da jih nehas trosit :roll: Sicer pa pravijo da gliha skup striha :lol:
vilis
 
Prispevkov: 949
Pridružen: 23.07.2010 11:56:45

..........

OdgovorNapisal/-a vilis » 27.11.2012 18:36:43

luka napisal/-a:vilis.... :lol: škoda besed zate
Sicer je pa to tak pravi, trden argument-ni kaj!
vilis
 
Prispevkov: 949
Pridružen: 23.07.2010 11:56:45

OdgovorNapisal/-a blastedmind » 27.11.2012 20:48:20

js še zmeraj v tvojem prvem postu vidim napis na veliko BREZ KOMPLIKACIJ, potem pa sam jok in stok. tudi js sem se že kdaj nasral, pa mi je pordajalec nazaj vzel, mogoče res ne v denarju s katerim sem plačal, ampak v robi, pa nisem zaradi tega napisal: me je nasral, ampak BREZ KOMPLIKACIJ zamenjal, pol ga pa še mal blatil. nek odnos prodajalec-kupec moreš met, drugače boš mogel nik zamenjat da ti bo še kdo kaj prodal.
blastedmind
 
Prispevkov: 798
Pridružen: 04.05.2007 17:18:09

..........

OdgovorNapisal/-a vilis » 27.11.2012 21:22:40

Ej sploh ni panike, se zmeraj vztrajam pri svojem in javno izjavljam da mi NOBEN clan tega foruma ne rabi NC PRODAT :!: Sej se najde stare ropotije se kje drugje, dokaj ugodno in pa predvsem ORIGINAL! No, pa da ne bom komu kratil spanca se izkljucujem iz te DEBILNE debate (pametnejsi kao odneha :roll: )
vilis
 
Prispevkov: 949
Pridružen: 23.07.2010 11:56:45

OdgovorNapisal/-a Valuk » 28.11.2012 18:26:41

Dovolj kreganja, tema je bila o rocnih bombah ;)
Valuk
Site Admin
 
Prispevkov: 2159
Pridružen: 18.01.2007 22:50:44Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost