Pravila foruma

Splošni forum

Pravila foruma

OdgovorNapisal/-a Valuk » 29.01.2007 00:21:59

Namen foruma

Forum Zbiralci.com je namenjen razpravi o vojaških eksponatih iz druge svetovne vojne in drugih vojn/obdobij. Na forumu so tudi podforumi namenjeni prodaji/menjavi, publikacijam, splošnemu pogovoru ipd.

Pravila foruma

Registracija

Registracija za sodelovanje na forumu je brezplačna in prostovoljna. Uporabnikom ni potrebno uporabljati pravega imena in priimka, namreč le veljaven elektronski naslov. Vendar pa vseeno menimo, da je bolje, če navedete čim več svojih veljavnih podatkov v profilu, saj to bistveno poveča verodostojnost vaših prispevkov. če ugotovimo, da ste navedli lažne podatke, boste takoj izključeni iz forumov za nedoločen čas.
Registriranje več uporabniških imen je prepovedano. če ste se ob registraciji zmotili, napako nemudoma sporočite administratorju foruma. Vsaka zloraba v tem smislu se smatra za najhujšo možno kršitev in bo ustrezno sankcionirana!

Odpiranje nove teme

Preden odprete novo temo, se prepričajte na forumu, če taka tema že obstaja, v tem primeru pišite v že obstoječo temo. Tu vam lahko pomaga gumb zgoraj (z lupo) "Išči". Odpiranje enakih tem v različnih podforumih ni dovoljeno, podvojene teme bodo premaknjene v Smeti ter nato izbrisane. Teme, ki bodo zašle iz prvotne tematike, bodo zaklenjene in morda kasneje izbrisane oz. očiščene nepotrebne navlake. V forume lahko objavljajo le registrirani uporabniki.
Naslov teme naj odraža vsebino. V naslovu ne uporabljajte večkratnih klicajev, vprašajev in ostale navlake ter se izogibajte pisanju z velikimi črkami.
Ob registraciji ste se strinjali s tem, da ne boste objavljali sporočil z zlonamerno, žaljivo, nespodobno, vulgarno, obrekljivo, sovražno, grozečo ali katerokoli vsebino, ki lahko prizadene druge uporabnike tega foruma. če opazite tako sporočilo, obvestite moderatorja oz. administratorja, ki bo v uglednem času ustrezno ukrepal. Sodelujmo na kulturnem, strokovnem in konstruktivnem nivoju. Pišite spoštljivo, do drugih se obnašajte tako, kot bi želeli, da se tudi oni obnašajo do vas. Na forumu ni dovoljeno reševanje zasebnih sporov v stilu pranja umazanega perila ali iz maščevanja iz osebnih razlogov, razen če ne gre za nek širši interes ali za konkretne hude in dokazljive objektivne nepravilnosti.

Pisanje sporočil

Tu pišemo slovensko, zaželjena je uporaba šumnikov. To je strokoven forum in ne klepetalnica, zato bodo besedila v "slengu" ali žargonu (piši kot govoriš) izbrisana. Kletvice niso dovoljene. Velike črke v računalniškem jeziku pomenijo kričanje, zato se temu "dretju" izogibajte. Prav tako se izogibajte najstniškemu načinu komunikacije : kul, kwa in uporabi tujk in internetni spakedranščini. če ne znate pisati v slovenščini, prosite sorodnike ali prijatelje za pomoč. če se zmotite, lahko sporočilo popravite z gumbom 'uredi'.
Ne citirajte sporočila nad svojim. Dovoljeno je citiranje dela sporočila, iz katerega bo razvidno, na kaj se nanaša odgovor.
Ne nizajte sporočil, v temah niso zaželjena zaporedna sporočila istega uporabnika. če želite še kaj dopisati in je vaše sporočilo zadnje v temi, popravite zadnjega, ne dodajajte novega!
Delo administratorja/moderatorja in nestrinjanje z njim niso predmet debate na forumu. Te probleme rešujte preko zasebnih sporočil! če je nekdo pisal sporočilo, ki ne paše v temo, ne počnite tega še vi!
Ni dovoljeno objavljanje nezaželene oglasne pošte (spam), objavljanje velikega števila sporočil (flood), komercialno oglaševanje v podpisih, sporočilih in avatarjih.
Oglaševanje je dovoljeno v rubriki Mali oglasi. Direktno reklamiranje izdelkov in storitev na forumu ni dovoljeno, razen v primeru, ko aktiven član reklamira izdelek ali storitev, ki se navezuje na tematiko foruma. Vsa prodajna sporočila morajo vsebovati oznako P (prodam), opis in fotografijo predmeta ponudbe ter okvirno ceno, ostala sporočila v malih oglasih pa K (kupim) ali M (menjam).

Fotografije

Na forumu je dovoljena uporaba lastnih fotografij, ki jih lahko naložite s pomočjo obrazca pod formo za pisanje sporočil ali z lastnega spletnega prostora.
Objava fotografij s tujih strežnikov ni dovoljena brez navedbe vira.
Velikost fotografij ne sme presegati 800X600 pik, še najraje vidimo miniaturico z aktivno povezavo na večjo fotografijo (ni omejitev velikosti).

Moderiranje

Moderatorji so uporabniki, katerih naloga je, da dan za dnem bdijo nad dogajanjem v forumu, ki jim je dodeljen. Poleg tega imajo pravico urejanja in brisanja objav, zaklepanja, odklepanja, premikanja, brisanja in deljenja tem forumov, ki jih moderirajo. Poskrbeti morajo, da uporabniki z objavami ne zaidejo izven teme, zaradi katere je bil forum ustvarjen ter za to, da se objave z žaljivo in neustrezno vsebino čimprej odstranijo.


Sankcije

Zavezujete se, da ne boste objavljali sporočil z zlonamerno, žaljivo, nespodobno, vulgarno, obrekljivo, sovražno, grozečo, obsceno ali katerokoli vsebino, ki lahko prizadene druge uporabnike, člane tega foruma. Upravitelj strani si pridržuje pravico, da vam kadarkoli, trajno ali začasno, delno ali popolno prepreči dostop do forumov (lahko obvesti tudi vašega ponudnika interneta). Zaradi tega so IP številke vseh objavljenih sporočil shranjene, da se uredijo sporni primeri. Strinjate se, da ima administrator, upravitelj ali moderator tega foruma pravico odstraniti, popraviti, premakniti ali zapreti katerokoli temo, ko se mu zdi to potrebno.

Izjava o odgovornosti

Kot uporabnik se strinjate, da se vsi podatki, ki ste jih vpisali, shranijo v bazo podatkov. Podatki ne bodo posredovani tretji strani brez vaše privolitve upravitelju strani. Upravitelj, administratorji in moderatorji ne prevzemajo odgovornosti za morebitni poskus vdora v bazo, ki bi ogrozil te podatke.
čeprav skušajo administratorji in moderatorji tega foruma odstraniti ali popraviti neprimerna besedila tako hitro, kot je mogoče, ni mogoče preverjati vsakega sporočila. Zato vas obveščamo, da vsa sporočila, objavljena v tem forumu, izražajo mnenja in poglede avtorja sporočila in ne mnenja in pogleda upraviteljev, moderatorjev ali administratorja (razen za njihova lastna sporočila) in zato za objavljena sporočila niso odgovorni.
Valuk
Site Admin
 
Prispevkov: 2159
Pridružen: 18.01.2007 22:50:44Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost