Napisal/-a Fritz » 20.08.2007 09:13:05
Panzercomander, jaz osebno raje varčujem za boljše kose, ki so seveda tudi dražji ( sploh SS militarije ), vendar ko jih končno kupiš imaš tudi veliko zadovoljstvo ! To poletje sem se na račun nemških militarij raje odpovedal dopustu ( žena in sin sta šla na dopust sama ), saj so bile cebne za militarije več kot ugodne, sploh pa se s padcem dolarja, da kupiti res lepe originale iz ZDA, neprijetno je le čakanje na pošiljke iz ZDA, ki se zna zavleči tudi do 1 meseca ali več !
Sem pa si privoščil dve res lepi čeladi ( M 42 sem kupil od našega forumaša ) in NCO kapo ( vse sem vam že predstavil ), na policijski bajonet iz ZDA pa še čakam . No in ko smo že pri padcu dolarja, vam lahko dam primerjavo, v evropi bi dal za precej slabše ohranjen nemški policijski bajonet 800 evrov, iz ZDA pa ga dobim za 400 evrov in to resnično odlično ohranjenega, nekaj mi bo verjetno vzela še carina, toda še vedno bo občutno cenejši !!!
Tudi ostale nemške militarije, kot so pasne šnole, bodala in medalje, so trenutno izjemno ugodne v ZDA ( vprašanje koliko časa še, saj sem že zasledil komentarje ameriških zbirateljev, da so zaradi padca dolarja nemške militarije veliko prepoceni za nas evropejce in da bi morali za kupce / zbiratelje iz evrope imeti posebne cene !
Si predstavljate, ni bilo zadosti, da so njihovi vojaki po koncu 2.svetovne vojne dobesedno izropali evropo, sedaj bi nam nabijali še posebne cene !!!
Ti ameriški zbiratelji so resnično svet zase in še prepotentni zraven !!!
če si res želite kaj za svoje zbirke, kar je pri nas veliko predrago za vaše dohodke, sedaj je idealen čas za nakup iz ZDA !!!
-
- Fritz
-